Printer Friendly Version Видовданска свечаност и додела ђачких књижица ученицима Допунске школе на српском језику у Берлину @ 26 June 2023 02:03 PM

24.6.2023.

У Амбасади Републике Србије у Берлину је 24. јуна одржана Видовданска свечаност уз доделу ђачких књижица ученицима Допунске школе на српском језику у Берлину. У културно-уметничком програму је учествовало око 130 ђака Допунске школе који су рецитовали српске народне песме и одиграли драмски приказ вечере уочи Косовског боја, а програм је употпуњен и наступом гуслара Светозара Копривице и сплетом игара из Шумадије у извођењу српско-немачке заједнице „Младост“.

Амбасадорка др Снежана Јанковић је отворила свечаност пожелевши добродошлицу гостима. Истакла је важност учења српског језика и одржавања јаких веза са матицом. Говорила је и о значају Видовдана за српски народ и жртвама које су наши преци поднели за слободу и независност. Осврнула се и на тежак положај Срба на КиМ и потребу да им пружимо сву могућу подршку за опстанак на њиховим вековним огњиштима. На крају, захвалила се родитељима који улажу значајан напор како би своју децу редовно водили на наставу Допунске школе.

Свечаности је присуствовало око 300 гостију, родитеља и пријатеља ђака, а гости су веома позитивно оценили организацију овог догађаја и ангажовање Амбасаде у раду са дијаспором.