Printer Friendly Version Учешће амбасадорке Јанковић на првом састанку Пословног савета дијаспоре @ 29 September 2023 10:26 AM

27.09.2023.

Амбасадор Републике Србије у Немачкој др Снежана Јанковић учествовала је путем видео линка на првом састанку Пословног савета за дијаспору Привредне коморе Србије, одржаном 27. септембра 2023. године у Београду.
Амбасадорка Јанковић је поздравила учеснике Пословног савета за дијаспору који ће се бавити подршком различитим областима сарадње са  привредницима и пословним људима у дијаспори, између осталог и подршком организацији конференција дијаспоре. Поделила је своја искуства о сарадњи са дијаспором и српским привредницима у Немачкој и изнела је предлоге за унапређење сарадње дијаспоре и матице. Оценила је веома значајним чињеницу да су чланице Пословног савета различите институције Републике Србије, стручна удружења и локалне самоуправе.

Једна од тема била је и организација Друге пословне конференције дијаспоре у Немачкој, која би требало да буде одржана током 2024. године, а амбасадорка Јанковић је изнела своје предлоге и запажања у циљу што успешнијег одржавања конференције.