Printer Friendly Version Učešće ambasadorke Janković na prvom sastanku Poslovnog saveta dijaspore @ 29 September 2023 10:27 AM

27.09.2023.

Ambasador Republike Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković učestvovala je putem video linka na prvom sastanku Poslovnog saveta za dijasporu Privredne komore Srbije, održanom 27. septembra 2023. godine u Beogradu.
Ambasadorka Janković je pozdravila učesnike Poslovnog saveta za dijasporu koji će se baviti podrškom različitim oblastima saradnje sa  privrednicima i poslovnim ljudima u dijaspori, između ostalog i podrškom organizaciji konferencija dijaspore. Podelila je svoja iskustva o saradnji sa dijasporom i srpskim privrednicima u Nemačkoj i iznela je predloge za unapređenje saradnje dijaspore i matice. Ocenila je veoma značajnim činjenicu da su članice Poslovnog saveta različite institucije Republike Srbije, stručna udruženja i lokalne samouprave.

Jedna od tema bila je i organizacija Druge poslovne konferencije dijaspore u Nemačkoj, koja bi trebalo da bude održana tokom 2024. godine, a ambasadorka Janković je iznela svoje predloge i zapažanja u cilju što uspešnijeg održavanja konferencije.