Printer Friendly Version Састанак амбасадора Републике Србије у Немачкој др Снежане Јанковић са градоначелником Диселдорфа др Штефаном Келером @ 23 November 2023 03:40 PM

21.11.2023.

Амбасадор Србије у Немачкој др Снежана Јанковић посетила је 20. и 21. новембра Диселдорф, где је имала сусрет са градоначелником др Штефаном Келером.


У разговору су размењена мишљења о укупним билатералним односима између Србије и Немачке, као и економској сарадњи. Амбасадор Јанковић је нагласила значај покрајине Северна-Рајна Вестфалија и града Диселдорфа за константан раст привредне сарадње између наших земаља, будући да из ове покрајине долази велики број немачких инвеститора у Србији. Међу њима су Хенкел и Метро, чије је седиште у Диселдорфу.
Такође, амбасадорка Јанковић је искористила ову прилику да градоначелника Диселдорфа упозна са унутрашњим и спољнополитичким приоритетима Републике Србије.
Обострано је истакнут значај и допринос који велика српска заједница у Диселдорфу даје укупним активностима и животу овог града.