Printer Friendly Version Sastanak ambasadora Republike Srbije u Nemačkoj dr Snežane Janković sa gradonačelnikom Diseldorfa dr Štefanom Кelerom @ 23 November 2023 03:41 PM

21.11.2023.

Ambasador Srbije u Nemačkoj dr Snežana Janković posetila je 20. i 21. novembra Diseldorf, gde je imala susret sa gradonačelnikom dr Štefanom Кelerom.


U razgovoru su razmenjena mišljenja o ukupnim bilateralnim odnosima između Srbije i Nemačke, kao i ekonomskoj saradnji. Ambasador Janković je naglasila značaj pokrajine Severna-Rajna Vestfalija i grada Diseldorfa za konstantan rast privredne saradnje između naših zemalja, budući da iz ove pokrajine dolazi veliki broj nemačkih investitora u Srbiji. Među njima su Henkel i Metro, čije je sedište u Diseldorfu.
Takođe, ambasadorka Janković je iskoristila ovu priliku da gradonačelnika Diseldorfa upozna sa unutrašnjim i spoljnopolitičkim prioritetima Republike Srbije.
Obostrano je istaknut značaj i doprinos koji velika srpska zajednica u Diseldorfu daje ukupnim aktivnostima i životu ovog grada.