Printer Friendly Version Посета амбасадора Републике Србије у Немачкој др Снежане Јанковић Компанијама Хенкел и Метро @ 23 November 2023 03:43 PM

21.11.2023.

Приликом службене посете Диселдорфу 20. и 21. новембра амбасадор Србије у Немачкој др Снежана Јанковић посетила је компаније Хенкел и Метро, чије је седиште у овом граду. У разговору са представницима ових компанија указала је на значај даљег унапређења одличних привредних односа и сарадње између Србије и Немачке, којима ове компаније дају велики  допринос.


Представници компаније Хенкел изразили су задовољство вишедеценијском сарадњом са нашом земљом, која је посебно интензивирана након инвестиције у Крушевцу 2002. године. Амбасадорка је овом приликом обишла импресивни „Центар инспирације“ у коме су представљена најновија достигнућа и најмодернија технолошка решења у производима ове компаније.


Представници компаније Метро такође су истакли своје задовољство пословањем у Србији, указавши да развијају нове концепте сарадње и са малим локалним произвођачима у нашој земљи. У разговору су размењена мишљења о укупној привредној сарадњи, као и о пословном амбијенту и даљим плановима ове компаније у Србији.