Printer Friendly Version Poseta ambasadorke dr Snežane Janković štandu Srbije na Međunarodnom sajmu turizma u Berlinu (ITB) @ 7 March 2024 12:45 PM

6.3.2024.

U Berlinu se od 5. do 7. marta 2024. godine održava Međunarodni sajam turizma (ITB), na kome učestvuju Turistička organizacija Srbije, Turistička organizacija Beograda, regionalne turističke organizacije i individualni izlagači.

Ambasadorka dr Snežana Janković posetila je 6. marta štand Turističke organizacije Srbije, koji je veoma reprezentativan i nudi pregled bogate turističke ponude Srbije. Razgovarala je sa predstavnicima Turističke organizacije Srbije, Turističke organizacije Beograda, regionalnih turističkih organizacija i brojnim izlagačima iz naše zemlje, koji su je informisali je da je štand Srbije i ove godine veoma dobro posećen, te da su ostvarili veliki broj sastanaka sa nemačkim i drugim stranim partnerima. Na štandu je veoma efektno postavljena i prezentacija o specijalnoj izložbi EXPO 2027.

Srbija je omiljena i sve češća destinacija za turiste iz Nemačke, koji su prema najnovijim statističkim podacima u prvih pet najvećih grupa stranih turista u našoj zemlji.