Printer Friendly Version Учешће Србије на 9. Дунавском салону у Берлину, 07. марта 2024. године @ 14 March 2024 09:30 AM

7.3.2024.

У оквиру Међународног сајма туризма у Берлину, у представништву немачке савезне покрајине Баден-Виртемберг je 7. марта 2024. године одржан 9. по реду Дунавски салон, на којем су учествовали представници Амбасаде и Туристичка организације Србије. Салон је посетило око 400 гостију из политичких, културних и дипломатских кругова у Берлину, којима је на штанду Србије представљена наша разноврсна туристичка понуда, са посебним акцентом на туристичку понуду на Дунаву, као и домаћи специјалитети, које је обезбедила Амбасада.

Штанд Србије посетио је и Руди Хогфлит, државни министар за медије и развојну политику покрајинске владе Баден-Виртемберга и представник ове покрајине у Берлину, који је у разговору са представницима Амбасаде истакао значај сарадње са Србијом, посебно на привредном пољу.

Учешће Србије на Дунавском салону део је напора да се унапреди привредна, културна и научна сарадња, као и међуљудски контакти и размена између земаља Подунавског региона, где и Немачка и Србија играју истакнуту и важну улогу.