| |     ћирилица | english  
Naslovna
Poseta ambasadora dr Snežane Janković kompaniji „Кontinental“

29.11.2021.

Ambasador dr Snežana Janković je prilikom posete Donjoj Saksoniji 25. novembra 2021. godine obišla kompaniju „Кontinental“, koja je jedan od najvećih investitora u automobilskoj industriji u Srbiji. U razgovoru sa članom Upravnog odbora Filipom Nelesom razmenjena su mišljenja o dosadašnjim iskustvima i proširenju obima poslovanja ove kompanije u Srbiji.

Кompanija „Кontinental“, koja ima tradiciju dugu 150 godina, u Srbiji zapošljava preko 2.000 ljudi na tri lokacije - u Subotici, Novom Sadu i Velikim Crljanima, pri čemu u Novom Sadu ima razvojno-istraživački centar za napredne tehnologije i softver u automobilskoj industriji. F. Neles je izrazio veliko zadovoljstvo saradnjom sa našim institucijama i rezultatima poslovanja u Srbiji, uz konstataciju da je namera „Кontinentala“ da dugo bude prisutan na srpskom tržištu, kao i da dalje ulaže u proizvodne kapacitete u našoj zemlji.

Ambasador Snežana Janković je istakla da smo veoma ponosni na činjenicu da jedna tako značajna nemačka kompanija sa velikim uspehom posluje na srpskom tržištu i iznela spremnost Ambasade Republike Srbije u Nemačkoj da podrži i pomogne sve buduće aktivnosti kompanije „Кontinental“ u Srbiji.


Verzija za štampu
Vesti